• New York Round Midnight
  • Yoran Aarssen
  • Yoran Aarssen
  • Yoran Aarssen
  • Yoran Aarssen

Biografie van Yoran Aarssen

Jonge leeftijd
Op 10-jarige leeftijd start Yoran zijn muzikale carrière met het volgen van saxofoonlessen aan de Zeeuwse Muziekschool. Al snel speelt hij in verschillende lokale ensembles, orkesten en bigbands en doet hij zowel als solist als sectiespeler podiumervaring op.

Late tienerjaren
In 2009 wordt Yoran toegelaten tot het conservatorium van Utrecht. Hier studeert hij met veel plezier onder de bezielende leiding van Marc Scholten en Toon Roos en maakt hij de eerste stappen in zijn jonge carrière. Yoran wint al op jonge leeftijd diverse prijzen en hij blijft niet onopgemerkt in het jazzcircuit, hij is een veelgevraagd gastsolist bij bigbands en kleine ensembles.

Jonge twintiger
In 2012 wisselt Yoran het conservatorium van Utrecht in voor het conservatorium van Rotterdam. Hij krijgt hier lessen van Simon Rigter en Ben van den Dungen en doet in deze periode veel praktijkervaring op. Yoran wordt geselecteerd voor het veel geprezen Nederlandse ‘Nationaal Jeugd Jazz Orkest’ en de internationale variant hiervan, ‘The Jazz World Orchestra’. Hiermee toert hij langs de grote jazzfestivals in Nederland, België en Duitsland en heeft hij een samenwerkingsproject met het Metropole Orkest.

Recent
In 2015 volgt Yoran componeer- en arrangeerlessen bij trombonist Ilja Reijngoud en schrijft hij voor het Jazzsextet ‘Coal Harbour’, waar hij zelf ook deel van uitmaakt. Ook is hij als aanstormend talent verbonden aan de grootste jazzproductie van dit moment, New York Round Midnight. Met deze groep toert Yoran door de theaters in Nederland en neemt hij de debuut CD op.

In hetzelfde jaar geeft Yoran een afstudeerconcert dat gewaardeerd wordt met het eindcijfer 9,5, hiermee is Yoran Cum Laude afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam.

In 2016
Yoran tot de vaste line-up van New York Round Midnight en in januari 2016 geeft hij samen met deze band een optreden bij het tv-programma De Wereld Draait door. In februari van dit jaar speelt Yoran bij de Ladies of Soul concerten in de Ziggo Dome. In januari, april en mei valt Yoran in bij de bekende Nederlandse jazzgroep De Houdini’s. Ook neemt hij een EP en de debuut CD met Coal Harbour op.

In 2017
Yoran speelt in de succesvolle theaterproductie I'm a Soulman en tourt hiermee in 2017 langs 50 Nederlandse theaters. I'm a Soulman was de huisband van De Wereld Draait Door tijdens de Amerikaanse Verkiezingen, ook speelde deze groep bij het populaire radioprogramma Spijkers met Koppen.

Ook speelt Yoran in de vervolgproductie van New York Round Midnight: Swinging Harlem. Deze show tourt door de Nederlandse theaters tot juni 2017.

Kort Overzicht
- 2008: Yoran wint de eerste prijs en de publieksprijs bij The International Junior Jazz Awards in Middelburg.
- 2010: Yoran wint de aanmoedingsprijs op het Prinses Christina Jazz Concours in het Bimhuis in Amsterdam.
- 2011: Yoran krijgt sponsoring van de Stichting voor Jong Zeeuws Talent.
- 2013: Yoran wordt geselecteerd om te spelen in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, een bigband voor opkomend jazztalent onder leiding van Eric Vloeimans. Hiermee speelt Yoran op de gerenommeerde jazzfestivals in Nederland, waaronder het North Sea Jazz Festival 2013, en doet hij een samenwerkingsproject met het Metropole Orkest.
- 2013: Yoran wordt geselecteerd om te spelen in The JM Jazz World Orchestra, een internationale bigband voor opkomend jazztalent onder leiding van Frank Vaganée. Met deze bigband speelt Yoran op podia en festivals in België en Duitsland.
- 2014: Yoran is finalist in de prestigieuze Erasmus Jazz Prijs.
- 2015: Yoran is verbonden aan de theaterproductie New York Round Midnight en tourt hiermee langs theaters in Nederland.
- 2015: Yoran studeert Cum Laude (9,5) af aan het conservatorium van Rotterdam.
- 2016: Yoran speelt in de theaterproductie Swinging Harlem en tourt hiermee langs de theaters in Nederland.
- 2017: Yoran speelt in I'm a Soulman en geeft hiermee diverse radio- en televisieoptredens. Deze show speelt 50 keer in de Nederlandse theaters.

Saxofoonles volgen?

Sinds kort geeft Yoran saxofoonles. Op maandag in Amsterdam en op dinsdag in Delft. Meer weten? Kijk op Saxofoonles in Amsterdam of stuur een bericht naar Yoran via deze website!

Luister
Kijk


Aankomende concerten


Bekijk hier alle aankomende concerten van Yoran

Bel mij terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en ik bel u zo snel mogelijk terug.

U bent vergeten uw naam in te vullen!

U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen!

Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte via mijn nieuwsbrief.

U bent vergeten uw naam in te vullen!

U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen!

Dit is geen geldig E-mailadres!

Copyright 2012-2018 Yoran Aarssen Music
Saxofoonles volgen in Amsterdam